Beste wasmiddel voor wasmachine

Als je op zoekt bent naar het perfecte wasmiddel voor je wasmachine kan dat nog wel eens moeilijk verlopen. Er zijn namelijk zoveel soorten wasmiddelen en er zijn ook nog verschillende merken. Verder lijkt het haast dat je voor elke was weer een ander wasmiddel nodig hebt. En wat is nou de beste wasmiddel voor je wasmachine? Is dat vloeibaar wasmiddel, waspoeder of toch de waspods? Wij gaan het voor je onderzoeken. In dit artikel vindt je ook een top 5 beste wasmiddelen voor in jouw wasmachine!


Vloeibaar, poeder of waspods?

Wat is nou het beste wasmiddel voor je wasmachine? Wasmiddelen kun je in 3 hoofdgroepen indelen: vloeibare wasmiddelen, wasmiddelen in poedervorm en waspods. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen. Alleen welke is nou het beste voor je wasmachine? Eigenlijk is er niet per se een de beste. Wel hebben ze allemaal hun eigen voordelen.

Met de vloeibare wasmiddelen houd je de kleuren het mooist en er blijft niets achter in het doseerlaatje. Ook lossen ze sneller op. Verder zijn ze vaak het beste voor je wasmachine, omdat ze minimale schade achterlaten.

Bekijk hier de 5 beste vloeibare wasmiddelen van 2024

De poeders zijn geschikter om lastige vlekken eruit te halen. Verder zorgen poeders ervoor dat het was nog schoner is. Een nadeel aan poeder is dat er wasmiddelresten van kunnen overblijven op het wasgoed. Ook kunnen er enkele sporen van vuilheden overblijven in je wasmachine.

Bekijk hier de 5 beste waspoeders van 2024

Dan hebben we ook nog waspods. Waspods zijn makkelijk te doseren. Dat zorgt ervoor dat je extra weinig verspeelt. Wel is er een nadeel bij een kleinere hoeveelheid was. Er kunnen bij een kleine was namelijk enkele restdeeltjes van de capsule achterblijven op het wasgoed.

Bekijk hier de 5 beste waspods van 2024

Nu je op de hoogte bent van welke wasmiddel nou het beste is voor je wasmachine, heb ik nog een laatste linkje die interessant kan zijn! Wil je meer weten over welke wasmiddel soort je nou precies wilt gebruiken? Lees dan hier ons artikel over welke soort het beste is.

Dan gaan we nu kijken naar welke wasmiddel het beste is voor je wasmachine van 2024


1. Ariel 3in1 Pods Kleur & Stijl

Deze kleine capsules zorgen voor de beste resultaten bij je was en voor je wasmachine. Van daar dat ze ook op de eerste plek staan. Ze maken niet alleen je kleding schoon, maar ze verwijderen ook nog vlekken. Verder ruiken ze ook nog heerlijk. Doordat de ingrediënten gescheiden blijven totdat ze de was bereiken, behouden ze hun ultieme kracht. Ook lost de capsule, waarin de ingrediënten zich bevinden, zich makkelijk op in water. Let daarom wel op dat je ze op een droge plek bewaard! Naast al deze voordelen zorgt dit wasmiddel er ook voor dat de ultieme kleur niet vervaagd. Dit wasmiddel is te gebruiken bij gekleurde was. Bij deze capsules blijft er weinig over, waardoor je wasmachine minder snel vuil raakt en dus langer mee kan. Ook zorgen de capsules niet voor enige slijtage van de machine doordat ze zo snel oplossen. Verder zijn deze pods het best te gebruiken bij grote wasbeurten.


2. Robijn Klein & Krachtig Black Velvet Wasmiddel voor wasmachine

Dit wasmiddel is extra geconcentreerd. Je hebt dus minder nodig per wasbeurt en het is ook nog beter voor het milieu. Dit betekent ook gelijk dat deze wasmiddel goed is voor je wasmachine. Het wasmiddel is ontwikkeld voor de bonte en gekleurde was. Het wasmiddel bevat Black serum en dat zorgt ervoor dat de kleuren van je donkere was lang mooi blijven. Verder bevat dit wasmiddel ook nog wasverzachter. Deze wasverzachter zorgt er weer voor dat de kleding minder water opneemt en dus sneller opdroogt. Dit komt doordat de wasverzachter zorgt voor een beschermend laagje over je kleding. Van de wasverzachter wordt je was ook extra en zacht. Daarnaast zorgt het ervoor dat niet alleen de kleur, maar ook de vorm en de stof van de kleding goed blijft. Als je alsnog niet overtuigt bent, dan zou je het wasmiddel moet ruiken. Het wasmiddel ruikt namelijk heerlijk fris. Doordat je met een vloeistof bezig bent zal er minder snel schade komen bij je wasmachine. Ook bevat dit middel geen ingrediënten die directe schading leveren bij je wasmachine


3. Persil Power Gel wasmiddel voor wasmachine

Als je zoekt naar een krachtige vlekverwijdering is dit wasmiddel misschien wel degene voor jou. Dit wasmiddel kan namelijk door de Deep Clean Technology tot diep in de vezels de meest hardnekkige vlekken verwijderen. Verder zorgt het wasmiddel ook voor langdurige frisheid en zachte kleding. Daarnaast is het product duurzaam. Het wasmiddel is namelijk te wassen op lagere temperaturen en je kan een korter wasprogramma gebruiken. Hiermee bespaar je niet alleen energie en water, maar het zorgt ook voor minder slijtage bij je wasmachine. Dit maakt deze wasmiddel dus een van de beste wasmiddelen voor je wasmachine. De wasmachine hoeft namelijk door de korte wasprogramma’s minder lang achterelkaar te draaien. Verder is ook de doseerhoeveelheid gemakkelijk aan te passen per hoeveelheid was. Dit voorkomt overgebleven wasmiddel en daardoor heb je ook minder vuil in je wasmachine.


4. Fleuril Briljante Kleur Wasmiddel

Als je op zoek bent naar een wasmiddel die ervoor zorgt dat jouw kleding zijn kleur niet verliest, is Fleuril wasmiddel misschien wat jij zoekt. Dit wasmiddel vernieuwt en behoudt namelijk de intense kleur van jouw kleding. Verder versterkt het ook nog de vezels en verbetert het de elasticiteit van de vezels. Ook is de fles 100% recyclebaar. Naast de geweldige zorg voor kleur en vezels maakt het je was ook goed schoon. Verder vervuild dit wasmiddel jouw wasmachine ook niet. Het is namelijk een vloeistof en vloeistoffen zorgen voor minimale schade aan je wasmachine.

Als je op zoek bent naar een wasmiddel die goed is voor je wasmachine dan kun je Fleuril eens proberen!


5. Ecover Vloeibaar Wasmiddel Universal Voor wasmachine

Niet alleen is dit wasmiddel goed voor de natuur, maar ook voor je kleding en je wasmachine. Ecover zijn wasmiddelen bestrijden hardnekkige vlekken, laat kleuren heropleven en verwijdert katoenpluisjes. Dit laatste aspect kan zorgen voor vuilophoping in je wasmachine, maar deze ophoping is makkelijk te verwijderen. Ook zorgt deze vuilophoping niet voor directe schade aan het apparaat. Verder blijft het wel een vloeistof en vloeistoffen leveren minder schade op aan je wasmachine. Naast dat je kleding schoon wordt en je wasmachine geen schade oploopt, is dit wasmiddel ook nog erg goed voor de natuur en mens. Het wasmiddel is namelijk gemaakt van afbreekbare ingrediënten en het is een vegan wasmiddel. Ook is de fles haast helemaal gemaakt van gerecycled plastic en je kunt hem ook recyclen. Daarnaast wordt ongeveer al het afval dat bij de productie vrijkomt hergebruikt.


Soorten was

Ook zijn er verschillende soorten was. Je kunt deze soorten opdelen in 3 groepen: bonte was, witte was en zwarte was. Als je een wasmiddel wilt kopen moet je goed opletten of die wel geschikt is voor jouw was. Verder moet je ook goed kijken op je kleding tot welke was ze behoren. Hierop vindt je namelijk vaak informatie over welk wasmiddel je nodig hebt. Ook staat hierop op welke graden je het kledingstuk moet wassen. Als je van tevoren kijkt op het etiket, zal je ervoor kunnen zorgen dat je kleding minder snel vervaagt of krimpt.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven