Beste vloeibaar wasmiddel

Wat is nou het beste vloeibaar wasmiddel van 2024? Om die vraag te kunnen beantwoorden, hebben we verschillende wasmiddel testen onderzocht en vergeleken. Ook hebben we gekeken naar de reviews die de gebruikers hebben gegeven. Wat is vloeibaar wasmiddel nou precies? Vloeibaar wasmiddel is een geconcentreerde vorm van wasmiddel. Er is minder wasmiddel nodig met hetzelfde resultaat dan met waspoeder. Let dus altijd goed op of je de juiste dosering gebruikt. Als je het niet fijn vind om telkens te letten op de juiste dosering, dan zijn er ook nog waspods. Bekijk de beste waspods hier.


1. Ariel Kleur & Stijl

Onze winnaar in beste vloeibaar wasmiddel is Ariel Kleur & Style. Overigens is dit ook de winnaar wasmiddel van 2024. Ariel is zacht voor je kleding maar een echte vijand voor de vlekken. Binnen 1 wasbeurt zijn alle vlekken voor de zon verdwenen. Ook is dit een uitblinker voor de bonte was. Dit komt omdat de kleuren mooi blijven in de was.


2. Robijn Zwitsal Geur Vloeibaar wasmiddel

Robijn zwitsal is geschikt voor al je bonte en gekleurde was. Je was ruikt niet alleen lekker naar zwitsal, ook word je kleding zo zacht als baby billetjes. Ik heb veel positieven recensies gezien van dit product. Op bol.com haalt het zelfs een 4.7 van de 5 sterren met 291 recensies! Dat is extreem goed voor een wasmiddel. Maar ja, wie houd er dan ook niet van zwitsal?


3. Fleuril Briljante Kleur

Hey, daar heb je Fleuril weer! Fleuril briljante kleur is geschikt voor 70 wasbeurten. Momenteel kost het maar een 10tje op bol! Het maakt je kleding niet alleen maar goed schoon, maar het zorgt ook nog eens goed voor je vezels. Na een paar wasbeurten zijn je vezels weer goed en sterk hersteld.


4. Omo Color Vloeibaar Wasmiddel

Omo… Wat moet ik daar nou over schrijven 🙂 . Dit wasmiddel is gewoon een van de beste budget wasmiddelen. Je betaalt per wasbeurt maar 0.12 cent dat is super goedkoop. Met Omo kun je zelfs in korte wasbeurten je kleding zeer goed schoonmaken. Oftewel het is gewoon perfect voor je portemonnee en je kleding!


5. Color Reus Gel

Qua verpakken lijkt color reus heel erg op omo. Reus staat bekend om zijn waskracht. Geen vlek is meer veilig voor dit wasmiddel. Overigens wast het niet alleen de vlekken goed weg, ook ruikt je kleding heerlijk na een wasbeurt. Was snel al je zweet vlekken en geurtjes weg!


Nu weet je dan eindelijk na al dat zoeken wat het beste is om te kopen! He he… Hieronder heb ik nog de meest gevraagde vragen beantwoord.

Hoe moet je vloeibaar wasmiddel gebruiken

Hoe moet je vloeibaar wasmiddel gebruiken? Ik krijg vaak de vraag in welk vakje het wasmiddel moet en welke temperatuur het beste is om in te wassen. Eindelijk heb je die nieuwe wasmachine, maar in welk vakje moet nou eigenlijk het wasmiddel? Voor de hoofdwas doe je je wasmiddel in het vakje waar “II” of “2” staat. Voorwas was je in het bakje waar “I”of “1” staat. Zo simpel is nou het wassen. Vloeibaar wasmiddel kun je het beste wassen op een hogere temperatuur. Zo rond de 60 graden is perfect. Kijk wel altijd voor het wassen wat er in het etiket van je kleding staat.

Is vloeibaar wasmiddel beter dan poeder

Is vloeibaar wasmiddel nou beter dan waspoeder? Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten. Geef maar toe jij hebt ook wel eens in de winkel gestaan met de vraag wat je nou moet kopen toch? Maakt het eigenlijk uberhoud wel iets uit? Dit zijn alle voor en nadelen van waspoeder en vloeibaar wasmiddel.

👍 Voordelen vloeibaar wasmiddel

 • De verpakking is vaak makkelijker vastpakken, en laat geen klonten achter.
 • Heeft meer effect op een lage temperatuur was, hierdoor komt je kleding ook schoner uit de wasmachine.
 • Makkelijker in gebruik en in het doseren. Waspods zijn het allerhandigste.
 • Lost makkelijker op in de wasmachine, zo blijven er geen vlekken achter in je kleding.

👎 Nadelen vloeibaar wasmiddel

 • Meestal is vloeibaar wasmiddel iets duurder dan waspoeder.
 • Je gebruikt sneller net iets teveel waardoor het sneller op is
 • Vloeibaar wasmiddel kun je op een laag temperatuur wassen, hierdoor heb je meer kans op vetluis.

👍 Voordelen waspoeder

 • Waspoeder is meestal een stuk goedkoper.
 • Met waspoeder ruikt je kleding meestal iets frisser, dit komt omdat waspoeder meer reinigende stoffen bevat dan vloeibaar wasmiddel
 • Waspoeder werkt beter op een hoge temperatuur was.

👎 Nadelen waspoeder

 • Let op dat je goed doseert. Als je dit niet doet lost het niet goed op in het water, waardoor er vlekken in je kleding ontstaan.
 • Het wasbakje moet je vaker schoonmaken omdat er waspoeder aan blijft plakken.
 • Waspoeder bevat bleekmiddel, dit is wel goed voor witte was.
 • Als je niet goed op let en je gebruikt teveel, kan je wasmachine stuk gaan.

Weet je het nog niet zo goed? Bekijk dan onze artikel vloeibaar wasmiddel of waspoeder.


Heb je meer vragen? Kijk dan eens tussen de artikelen die we hebben geschreven op wasmiddeltest.nl. Kom je er nou niet uit? Laat het even weten in de reacties, dan zullen we je zo snel mogelijk proberen te helpen.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven