beste wasmachine 2020

Beste wasmachine 2024

Zonder wasmachine kan je niet leven: het is echt een onmisbaar onderdeel van het hedendaagse leven. Het kiezen van de beste wasmachine is niet zo eenvoudig als je denkt: heeft je wasmachine bepaalde speciale reinigingsmethoden nodig? Wat dacht u van een grote trommel? Hoe goed reinigt een wasmachine nou eigenlijk?

Deze en andere vragen zorgen ervoor dat de keuze moeilijker is dan je denkt, dit is waar wij in het spel komen.

We hebben de wasmachines voor elk budget van elke grote fabrikant beoordeeld. Onze tests zijn de beste die je kunt vinden, want we krijgen machines binnen en testen ze met echte kleding en echte vlekken, zodat we je kunnen vertellen welke het beste zijn. Onze lijst met producten hieronder geeft je een volledig overzicht van onze keuzes, maar we hebben onze beste aankopen hier opgesomd voor het gemak.


Hoe we de beste wasmachine van 2024 kiezen

De enige manier om wasmachines aan te bevelen is deze grondig te testen. We testen elke machine grondig, zodat we de modellen nauwkeurig met elkaar kunnen vergelijken.

We hebben een aantal wasmachines uitgekozen, van een basismodel dat € 249,- kost en veel meer mogelijkheden biedt, tot een veel meer uitgebreider apparaat met € 899,-.

Voor elke machine meten we het stroom- en waterverbruik, waardoor we de bedrijfskosten en efficiëntie nauwkeurig kunnen berekenen. Het zijn onze testen die onze beoordelingen onderscheiden en die je het vertrouwen geven om een machine te kopen die de reinigingskracht heeft die nodig is.

Before

Hier is een voorbeeld van een ’test vlek’ die in elke wasmachine die we testen wordt geplaatst. Het bevat wijn, bloed, ketchup, koffie, vruchtensap en olie. Het wordt in elke machine geplaatst die we testen en wordt gewassen met een niet-biologisch wasmiddel van een merknaam.

After met de Samsung quick drive

Zo ziet een teststrip eruit na een standaard katoenen wasbeurt in een van onze aanbevolen wasmachines. Bijna alle vlekken zijn volledig verwijderd. Er blijft slechts een vleugje olie over, wat normaal is aangezien we een non-bio wasmiddel gebruiken.

Andere wasmachine

Hier is het resultaat van een minder goede wasmachine, die niet zo’n geweldige beoordeling heeft gekregen. De olie is bijna onaangetast, terwijl de wijn (uiterst links), de koffie (midden) en het vruchtensap (tweede van rechts) nog duidelijk zichtbaar zijn.

Dat is een slecht resultaat, maar het is belangrijk om te weten dat er goedkope machines zijn die goed en efficiënt wassen. Duurdere machines doen het meestal beter en hebben meer functies, maar je hoeft niet veel geld uit te geven om een wasmachine te krijgen die het wel goed zal doen. Sommige modellen in onze lijst van de beste wasmachines kosten minder dan € 300,-.


1. Samsung quick drive WW90M760NOA

De Samsung QuickDrive WW90M760NOA is het toppunt van wasmachine technologie. QuickDrive is ingebouwd en belooft snelle wasbeurten met geweldige prestaties. We kunnen gerust zeggen dat deze wasmachine de kleding sneller wast dan zijn concurrenten. Het is dan ook een briljante manier om vlekken uit de kleding te verwijderen: in het katoenprogramma schatten we de besparing op ongeveer een uur wastijd. Dat maakt het gemakkelijker om de optimistische display te vergeven, die altijd een zeer gunstige eindtijd voor ladingen laat zien.

Net als bij de vorige Samsung wasmachines is dit model voorzien van AddWash, zodat je de kleine deur kunt gebruiken om extra spullen (de paar gemiste sokken) toe te voegen aan de wasmachine tussen de wasbeurten door. Dat is nuttiger dan je misschien denkt en bespaart frustratie.

De Samsung QuickDrive WW90M760NOA is de ultieme wasmachine met lage bedrijfskosten, app-gebaseerde besturing en een zeer stille werking.

 • Trommel Grootte: 9kg
 • Energielabel A+++
 • Inclusief een app om alles mee te bedienen
 • Speciale wasmodes: AddWash, EcoBubble, Super speed, Quick Wash

2. Whirlpool FSCR70410

Een goed geprijsde wasmachine vol met functies

De Whirlpool FSCR70410 is geen bijzonder opwindende wasmachine, maar hij is goed betaalbaar. Hij is goed van prijs-kwaliteit en heeft de juiste basis: hij wast zeer goed, is gemakkelijk in gebruik en kan goed omgaan met zijn maximale belasting.

Hoewel sommige van zijn functies een beetje bedenkelijk zijn, zijn er enkele handige opties. Freshcare + helpt uw kleding na een wasbeurt lekker te laten ruiken door ze voorzichtig te laten tuimelen en stoom te sproeien. Dit werkt tot zes uur, en kan handig zijn als je een wasbeurt start en niet zeker weet wanneer je weer uitladen kunt.

De wasprestaties zijn erg goed, hoewel de FWG81496W de neiging had om de spullen in een gekreukte puinhoop te draaien, waardoor het strijken een klusje kon worden. Al met al is dit een solide en betrouwbare wasmachine voor een goede prijs.

 • Trommel Grootte: 7kg
 • Energielabel A+++
 • Speciale wasmodes: Freshcare +, 6th Sense Beladingssensor

3. Miele WCE 770 WCS

De beste wasmachine die je met geld kunt kopen

De Miele WCE 770 WCS is een dure wasmachine met een prijs van € 1219. Het is niet eens de duurste in het assortiment, met het topmodel dat binnenkort uitkomt voor € 2000. Hoewel het duur kan zijn, is de Miele WCE 770 WCS ook ontstellend goed.

Dankzij het TwinDos autodoseringsmiddel, waren de wasresultaten over de hele linie uitstekend om zelfs onze hardnekkigste vlekken te verwijderen. Met dat uitstekende resultaat, komen we tot de laagste water en elektriciteitskosten die we hebben gezien. Dat wordt enigszins gecompenseerd door de hoge kosten van het TwinDos wasmiddel (je kunt standaard wasmiddel gebruiken, maar de resultaten waren niet zo goed).

Er zijn ook 26 programma’s om uit te kiezen; gelukkig helpen een smartphone-app en een Wifiverbinding je bij het kiezen van de juiste instelling en het aanpassen ervan. Kortom, dit is een dure wasmachine, maar ook zeer goed.

 • Trommel Grootte: 8kg
 • Energielabel A+++
 • Speciale wasmodes: Twindos, Wifi en meer

4. Whirlpool FSCR10430 Zen

Een zeer stille wasmachine met uitstekende reinigingsprestaties.

De keuken is een lawaaierige plek zonder het helse gerommel van een wasmachine. Maar geen zorgen meer, want de Whirlpool FSCR10432 is er om de rust en kalmte in huis te herstellen. De Whirlpool maakt deel uit van de top-spec SupremeCare serie van het merk en is voorzien van sensor beladingsdetectie, waterstraalreiniging, een zachte golfbewegingstrommel en een tuimelcyclus na afloop van de wasbeurt om te voorkomen dat deze blijft stilstaan. En het belangrijkste kenmerk van dit alles? Stilte.

Dit is te danken aan een nieuw tractiemotor systeem. In onze regelmatige wasbeurt tests ging de FSCR10432 met een gemiddelde van 44-45dB voorzichtig mee, met een piek van 48db bij snellere rondes. Als er iets in uw keuken gebeurt dat meer lawaai maakt dan iemand die een zondagskrant leest, dan hoort u deze machine gewoon niet. Eindelijk rust.

Samen met zijn sluipende stilte, voorziet de FSCR10432 maar liefst 18 programma’s en een respectabele wasbeurt. Waarschijnlijk moet je al deze programma’s gebruiken om de prestaties van deze machine optimaal te benutten. Nadat we teleurgesteld waren over de belangrijkste vlekresultaten van de machine, moesten we gebruik maken van de Intensieve en Bio Stain opties.

 • Trommel Grootte: 10kg
 • Energielabel A+++
 • Speciale wasmodes: Fijne was, wol

Hoe kies ik de juiste wasmachine?


Beste wasmachine – Welke maat trommel heb ik nodig?

Wasmachines hebben verschillende trommelmaten. Deze worden gemeten in kg, die aangeven wat het maximale gewicht aan droge wasgoed is dat je er in kunt doen. Hoe groter het aantal, hoe groter de trommel en hoe meer je in één keer kunt wassen. Grotere trommelformaten zijn ook handig als je meer grote artikelen wilt wassen, zoals dekbedden. De meeste huishoudens zullen merken dat een minimum van 6 kg trommel volstaat voor een wekelijkse wasbeurt; ga voor 8 kg of meer als je veel wasgoed hebt of regelmatig grotere spullen wilt wassen.

Beste wasmachine – Welk centrifugetoerental heb ik nodig?

De draaisnelheid, gemeten in toerental per minuut (rpm), geeft aan hoe snel de trommel draait. Hoe sneller een trommel draait, hoe meer water er uit uw kleding kan worden verdreven. Dit verkort de tijd dat je kleren moeten worden opgehangen en kan de tijd die nodig is in een wasdroger verkorten. Budgetmachines hebben de neiging om langzamer te draaien. Als je de beste prestaties wilt, zoek dan naar een machine met een vermogen van 1400 toeren of 1600 toeren.

Beste wasmachine – Welke wasprogramma heb ik nodig?

Alle wasmachines bieden je de basis wasprogramma’s voor katoen en kunststoffen, plus een halve lading of eco-opties. Als je een grotere diversiteit aan kleding wilt reinigen, zoek dan naar de bijpassende programma voor het wassen. Een wollen wasprogramma is nodig als je wollen voorwerpen wilt wassen; een zijden wasprogramma is nuttig, en een handwasprogramma kan het gewoel van het wassen van delicate voorwerpen redden.

Beste wasmachine – Op welke temperatuur moet ik wassen?

Alle wasmachines hebben verschillende temperatuurinstellingen waaruit je kunt kiezen. Onze beoordelingen tonen aan hoe goed elke modus presteert, maar er zijn enkele algemene tips. Wassen op de koude stand (20ºC of lager) is ideaal voor licht vervuilde voorwerpen en verlaagt de kosten. De meeste normale kleding kan worden gereinigd op 30ºC of 40ºC. Een hogere 60ºC wasbeurt is nuttig voor zeer vuile voorwerpen of om bacteriën te verminderen, zoals op handdoeken of ondergoed. Sommige machines hebben zelfs een 90ºC wasbeurt, die je niet vaak nodig zou moeten hebben. Het kan echter handig zijn om deze als een lege wasbeurt te gebruiken.


Bron: https://www.trustedreviews.com/best/best-washing-machine-3431783

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven