Beste wasmiddel zwarte was

Ben jij op zoek naar het beste wasmiddel voor je zwarte was? Jij voelt je waarschijnlijk ook lekker in zwarte kleding (net als ik). Daarom is het belangrijk dat je kleding elke dag weer mooi en schoon uit de wasmachine komt, toch? Ik heb speciaal voor de zwart liefhebber een top 5 gemaakt met de beste wasmiddel voor zwarte was.


1. Robijn Black Velvet Klein & Krachtig wasmiddel

De wasverzachter en wasmiddel is in een duo van Robijn. Het is speciaal ontworpen voor alle donkere en zwarte was zoals de naam al prijsgeeft. In deze wasmiddel zit een stofje waardoor je zwarte kleding een extra beschermlaag krijgt, dit krijg je niet bij normale wasmiddelen. Je hebt weinig wasmiddel nodig. Omdat een klein beetje wasmiddel al erg sterk is. Wat ook erg makkelijk is, is dat het op elk temperatuur goed wast.


2. Fleuril wasmiddel zwarte was

Fleuril renew advanced is een nieuw product binnen wasmiddelen. Al na enkele wasbeurten zie je dat je kleding herstelt. Het maakt je zwarte kleding zelfs zoals nieuw. Ruwe vezels worden zacht gestreken door Fleuril. Vezels worden opnieuw sterk zodat ze hun vorm kunnen behouden. Het is wel belangrijk om altijd het etiket van je kleding te lezen om te weten hoe je het wasmiddel moet gebruiken.


3. Zwarte was Reus Gel Wasmiddel

Heb je veel last van vlekken? Dan is Zwarte reus ideaal voor jou. Zelfs de hardnekkigste vlekken worden verwijderd door dit middeltje. Dankzij de extra kleurbeschermer blijft je kleding langer mooi en schoon. Na een wasbeurt ruikt je kleding weer lekker fris.


4. Neutral 0% Parfumvrije Zwarte wasmiddel

Dankzij neutral heb je minder risico op huidirritaties. Heb jij vaak last van huidirritaties of ben je allergisch? Dit is een parfumvrije wasmiddel, dus wellicht ideaal voor jou. Ook is het zeer effectief tegen vlekken en vuil. Het houd de donkere kleuren lekker lang donker.


5. Woolite Zwarte & Donker was Wasmiddel

Het wasmiddel van Woolite is gespecialiseerd in het kleurbehoud van zwarte, donkere was. Nooit meer last van verkleuringen en vervagingen dankzij Woolite. Dit is een wasmiddel met keratine. Ik hoor je al denken wat is keratine? Keratine is een eiwit in de cellen die je kleding beschermen tegen beschadigingen. Dus je kleding is beschermd tegen verkrimping en uitrekken.


Zwarte was wassen?

Zo, nu weet je dat Robijn de aller beste wasmiddel voor zwart kleding heeft. Maar hoe doe je nou het beste de zwarte was zonder dat de kleur vervaagt? Hieronder vind je meer informatie zodat jij voortaan de was kunt gaan doen.

Tip 1: Sorteer je kleding op kleur

Je kleren bestaan waarschijnlijk uit verf. Verf heeft de neiging om uit te lopen zodra het nat word. Maar als er geen lichte kleur in de was te vinden is kan het hier dus ook niet mee mengen. Zorg er dus altijd voor dat je zwarte kleren alleen met de donkere was meegeeft. Zo voorkom je dat de kleuren vervagen of erger dat ze roze worden šŸ˜‰


Tip 2: Was binnenstebuiten

De kant die tegen de trommel van je wasmachine komt sluit het snelste. Doordat je kleding zo wrijving heeft met andere kleren of met de trommel, beschadig je de vezels dit ga je dus uiteindelijk zien. Omdat je dit wilt voorkomen kun je het beste je kledingstukken even binnenstebuiten draaien.


Tip 3: Was met koud water

Als je wast in warm water gaat er sneller en meer verf verloren uit je kleding, hierdoor ontstaat er dus een vage kleur. Het is dus belangrijk dat je je donkere was in koud water wast, als je de kleur wilt behouden natuurlijk.


Tip 4: Gebruik een speciale wasmiddel

Gebruik een wasmiddel die speciaal is gemaakt voor zwarte was. Dit beschermt de verf laag van je kleding, zodat het niet gaat uitlopen. Vloeibaar wasmiddel is hier beter voor dan poeder. Poeder lost namelijk moeilijker op in koud water.


Tip 5: Gebruik je droger niet

Warmte is een vijand voor zwarte kleding. En laat een droger nou net juist drogen in de warmte. Mocht je nou toch echt de droger gebruiken, doe het dan op de koudste temperatuur zonder wasverzachter. Het beste is om je kleding op te hangen aan een waslijn. Doe dit alleen niet in de volle zon hierdoor verbleekt de zwarte kleur. Heb je nog geen wasrek? Hieronder vind je een optie die weinig ruimte in gebruik neemt en toch de capaciteit heeft om kleren op te hangen van 2 wasbeurten.


Wasrek

  • 40 meter drooglengte
  • inklapbaar
  • Roest en uv bestendig
  • geschikt voor kleine ruimtes

Nu kun jij voortaan goed de zwarte was doen. Wil je meer weten over wasmiddelen? Bekijk dan ook hier het beste wasmiddel van 2024.

Was dit artikel behulpzaam?

3 gedachten over “Beste wasmiddel zwarte was”

  1. Het is wel belangrijk om altijd de etiket van je kleding te lezen om te weten hoe je de wasmiddel moet gebruiken.

    Dit moet zijn:

    Het is wel belangrijk om altijd de etiket van je kleding te lezen om te weten hoe je get wasmiddel moet gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven