Beste wasmiddel voor sportkleding

Wat is nu het beste wasmiddel voor je sportkleding? Elke sporter kent het wel, vieze sportkleding met smerige zweetgeuren. Al vanaf dat je de kleedkamers binnenloopt ruik je deze geur. Wat vervelend is is dat deze geur vaak ook in je kleding blijft na het wassen met de verkeerde wasmiddel. Wij gaan je helpen om de zweetgeur uit kleding te krijgen. Je sport vrienden zullen je dankbaar zijn dat jij dit stuk hebt gelezen šŸ˜‰


1. Omo Vloeibaar Wasmiddel Kleur

Op nummer 1 hebben wij Omo vloeibaar sportwasmiddel. Het is een ongeschreven wet om je sportkleding met vloeibaar wasmiddel te wassen. Met wasmiddel in poedervorm heb je sneller last van resten in je sportkleding. Het is dus niet gek dat we een vloeibaar wasmiddel op nummer 1 hebben staan. Omo vloeibaar is echt een super krachtige wasmiddel. Het kan gemakkelijk alle zweet vlekken en grasvlekken uit je sportkleding krijgen. Ook krijg je met Omo vloeibaar wasmiddel en lekkere frisse geur in je sportkleding.

Met omo kun je zelfs op lage temperaturen goed wassen. Wil je dus een wasmiddel voor je sportkleding die goed alles schoon wast en lekker laat ruiken? Dan zou ik zeker eens kijken naar omo.


2. Woolite Wasmiddel Voor Sporrkleding

Woolite is niet zo’n bekende merk… Maar dat maakt ze zeker niet slecht! Ze hebben namelijk een wasmiddel gemaakt die echt speciaal is voor al je sportkleding. Natuurlijk verwijderd Woolite super effectief alle nare geurtjes van je sportkleding. Maar het beschermt ook nog eens je kleding. Zo blijft sportkleding mooi elastisch, zelfs na het wassen. Ik vind het echt geweldig dat er een wasmiddel bestaat echt speciaal voor het sporten!

Wil je een wasmiddel die speciaal is ontwikkeld voor sportkleding? Dan is Woolite denk ik de beste optie voor jou.


3. HG Wasmiddel Tegen Nare Geuren In Sportkleding 

Hg heeft een speciaal wasmiddeltoevoeging gemaakt voor sportkleding. De HG wasmiddeltoevoeging gaan diep in de vezels om zweet geuren te bestrijden. Effectief is dit middeltje zeker, na 1 wasbeurt was die vieze geur al weg. Als je dit gaat gebruiken doe dan eerst je normale wasmiddel in de wasmachine die je altijd gebruikt, voeg 25 ml HG hierbij toe. In de dop vind je een maatbeker wat ook erg makkelijk is om te gebruiken.

Deze wasmiddeltoevoeging moet je bij je standaard wasmiddel stoppen. Dit zal ervoor zorgen dat alle nare geuren uit je sportkleding gaan.


4. Atsko Sport Wash wasmiddel

Dit is een universeel wasmiddel van Atsko. Geschikt voor natuurlijke als synthetische stoffen. Sport wash is geurloos, biologisch afbreekbaar en huidvriendelijk. Omdat het je zweetgeuren uit de kleding haalt is dit een zeer sterk spul. Ondanks dat het heel grondig alles wast, laat het geen sporen van zich achter. Het is daarom super gebruiksvriendelijk. Je kunt het zelfs gebruiken voor fleece, jassen, slaapzakken en Gore-Tex etc.


5. Coral Sport Active wasmiddel voor sportkleding

Dit is de nieuwe Coral sport active. Sport active houd je kleding schoon bij elke welke sportactiviteit dan ook. Wie aan Coral denkt, denkt aan kleurwas. Ook dit product van Coral is zeer geschikt voor de sport kleurwas. Het neutraliseert het zweet geur uit al je high-tech sportkledij. Zo ruikt alles weer lekker fris. Ook beschermt het je kleding tegen geurtjes.


Dit zijn momenteel de enige beste wasmiddelen voor je sportkleding. Gelukkig zijn er wel meer opties mogelijk die je kunt gebruiken om de zweetgeur uit je kleren te krijgen. Iedereen zweet en vooral tijdens het sporten dit is namelijk om je lichaam koel te houden. Ik zal hieronder een paar tips geven zodat jij die geuren kunt voorkomen en bestrijden.


Tip 1: Gebruik geen wasverzachter voor je sportkleding

Als je van plan bent je sportkleding te wassen doe dit dan zonder wasverzachter. Dit zorgt er namelijk voor dat de vezels in je kleding gaan verstoppen, dit zorgt voor een zweetgeur. Is je kleding vooral elastiek? Dan is een wasverzachter een echte vijand. Pas hier dus mee op!


Tip 2: Was je sportkleding niet op een hoge temperatuur

Wanneer je dit doet en je wilt het opnieuw aantrekken, is de kans groot dat je het niet meer past. Oepsie het is ineens een stuk kleiner geworden! Dit geldt trouwens ook voor drogers. Probeer je was dus lekker buiten te hangen šŸ˜‰


Tip 3: Gooi je sportkleding niet op een stapel

Herken je dat, als je iets wilt wassen dat de wasmachine vol zit? Gooi het dan niet allemaal op een stapel. Dit is namelijk het walhalla van bacteriƫn. Overigens gaat je kamer dan ook niet zo lekker ruiken. Probeer daarom altijd je kleding uit te hangen. Het liefste buiten zo dat de wind het kan uitwaaien.


Tip 4: Gebruik azijn als laatste kans voor je sportkleding

Mocht nou niets werken zelfs niet de wasmiddelen (wat ik nooit geloof). Dan is er een laatste optie. Azijn kan alles zeggen ze, dus ik hoop dat dat voor jou klopt. Vul een emmer of teiltje tot 80% met koud water. Doe er dan schoonmaakazijn bij. Week daarin je kleding voor 30 minuten lang. Is het halfuurtje al voorbij? Spoel je kleding dan af en gooi en in de wasmachine. Gebruik hiervoor dan de HG wasmiddel tegen nare geurtjes.


Ik denk dat de zweetgeur nu eindelijk van je sportkleding is. Weet jij trouwens al wat het beste wasmiddel is van 2024? Niet? Dan heb ik speciaal voor jou een lijstje gemaakt. Lees hier wat het beste wasmiddel is van 2024. Succes met sporten (zonder zweetgeurtjes dit keer)! šŸ˜‰

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven