Beste wasmiddel bonte was

Ben je op zoek naar het beste wasmiddel voor de bonte was? Mooi, want dat gaan we in dit artikel bespreken! Vlekken en slijtage aan je stof, het beschermen van je stoffen lijkt soms wel onmogelijk. Gelukkig zijn er sterke wasmiddelen die je stof beschermt tegen slijtage, en die de vlekken bijna altijd er uit halen. Hier vind je de beste top 5 wasmiddel voor de bonte was van 2024. We gaan het ook hebben over wat bonte was nou eigenlijk is, op hoeveel graden je het kan wassen en kan witte was nou bij de bonte was of niet? Ook kun je gratis een prijsmelder aanzetten. Zo mis jij nooit meer de laagste prijs. Je ontvangt dan een email zodra de prijs is gedaald.


1. Persil Duo Caps Color Wasmiddel

Persil duo caps color is als beste uit de test gekomen bij de consumentenbond voor zijn kleurbehoud. Dit is ook onze reden om Persil op nummer 1 te zetten. De kleur behoud is gewoon een stuk beter dan bij zijn concurrenten. Omdat het pods zijn zit je ook nooit meer te kloten met de juiste dosering. Verder werkt het ook goed tegen vlekken, dankzij zijn actieve vlekken verwijderaar in de capsule.

Zet gratis een prijsdaling melder aan zodat je nooit meer de laagste prijst mist


2. Ariel 3in1 Pods Kleur & Stijl Wasmiddel Bonte Was

Ook Ariel heeft een van de beste wasmiddel voor de bonte was. Dit zijn namelijk ook waspods. De consumentenbond is het hiermee eens, zij hebben namelijk Ariel 3in1 ook hoog in het lijstje staan. Hierbij scoren ze een 9.1 om vergrauwing tegen te gaan en een 10 voor wasresten. Waspods laten namelijk geen resten achter in de wasmachine. Dit is dus ook goed voor de wasmachine. Mocht je meer willen weten over waspods dan kun je dat hier zien.

Zet een prijsmelding voor Ariel 3in1 pods Kleur & Style


3. Omo Color Wasmiddel Bonte Was

Omo color laat ook geen wasmiddel achter in je wasmachine. Dit wasmiddel staat bekend om hoe het schoonmaakt in een korte tijd. In 30 minuten is je was namelijk al helemaal schoon. Dit komt door de wasversterkers die in de formule zitten. Ik heb een linkje toegevoegd naar de goedkoopste Omo color op dit moment.

Zet een prijsmelding voor Omo Color Wasmiddel


4. Color Reus Waspoeder Bonte Was

Op nummer 4 staat Color Reus. Dit is een van de goedkoopste wasmiddelen van het moment. Je hebt al 1 wasbeurt voor 0.16 Euro, met 1 pakket was je 1680 kledingstukken. Reus staat bekend om zijn waskracht. Geen vlekje is veilig voor deze reus (woordgrapje šŸ˜‰ ). Maar ben je even krap in kas dan raad ik deze wasmiddel zeker aan. We hebben trouwens ook een lijstje gemaakt met de beste waspoeder van 2024. Daar staat natuurlijk Color Reus ook in onze Top 5.

Zet een prijsmelding voor Color Reus Waspoeder


5. Robijn Klein & Krachtig Color Wasmiddel bonte was

Robijn heeft een wasmiddel ontwikkelt die speciaal is voor de bonte was. Dit wasmiddel bevat Careserum. Dankzij care serum blijven de kleuren nog erg lang mooi. Ook is dit product van Robijn extra geconcentreerd, dat is dus beter voor het milieu. Ik heb het dan wel op nummer 5 gezet, maar alle wasmiddelen in dit rijtje zijn echte toppers in de wasmiddelen. Twijfel dus niet om het te proberen!


Nu weet je wat onze top 5 beste wasmiddel voor de bonte was is. Hieronder gaan we het hebben over vragen die veel mensen hebben. Mocht je nog meer vragen hebben dan kun je die in de reacties achterlaten.


Wat is bonte was

Wat is bonte was nou eigenlijk? Als je de definitie opzoekt van bonte was krijg je letterlijk: “gekleurd wasgoed dat op max. 60 Ā°C kan worden gewassen”. Hier heb je dus niet zoveel aan als je het opzoekt. Ik ga het proberen in het kort uit te leggen. Bonte was is verschillende kleuren was in een bepaalde tint. Bijvoorbeeld in de rood tint heb je roze, paars en de kleur rood. Ik hoor je al denken, wat is dan het verschil met gekleurde was? Dat verschil is inderdaad minimaal. Maar als je blauwtinten met roodtinten bijvoorbeeld wast dan heb je gekleurde was. Vaak worden handdoeken en dekbedden ook mee gewassen met de bonte was.


Bonte was op hoeveel graden moet het?

Je wilt binnenkort je bonte was wassen, maar je weet niet op hoeveel graden je wasmachine moet? Geen zorgen, het is best gemakkelijk. Zet je wasmachine op 40 graden, dit is de beste stand voor je bonte was. Het voorkomt namelijk dat de kleuren gaan uitlopen, terwijl je vieste was toch goed schoon word op 40 graden. Je wast je was dus het beste op 40 graden.


Witte en bonte was bij elkaar kan dat?

Ik raad het niet aan om witte en bonte was bij elkaar te wassen. Maar niet als je bonte kleding ook echt wit is. Witte was verkleurd namelijk heel snel. Dus als jij niet wilt dat je witte shirt ineens rood wordt raad ik je dit af. En ook zeker geen wit wasmiddel gebruiken voor je bonte was. In wit wasmiddel zit vaak een bleekmiddel waardoor je witte kleding ook wit blijft. Ik heb een artikel geschreven over het beste wasmiddel voor de witte was. Die kun je hier lezen.


Zo, nu weet je alles wat je moet weten voor het wassen van de bonte was. Veel succes in de toekomst. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je die hieronder achterlaten.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven