Beste wasmiddel voor baby

Je weet vast dat de huid van een pasgeboren baby erg kwetsbaar is. In wasmiddelen kunnen stoffen zitten die de huid van je baby laten irriteren. Het is daarom ook belangrijk dat je je wasmachine goed wast maar ook dat je zo heet mogelijk wast. Dit is dan misschien niet zo goed voor het milieu, maar dit is wel het beste voor je baby. Omdat zo alle slechte bacteriƫn worden gedood. Als wasmiddel is het belangrijk dat het een neutraal wasmiddel is en dat je geen wasverzachter gebruikt. Hieronder vind je een lijstje met de beste wasmiddelen voor je baby. Ik zal je uitleggen waarom.


Beste wasmiddel voor baby’s: Dit is onze top 6

Na veel research te doen naar wasmiddelen voor baby’s hebben we een top 6 lijstje samengesteld. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is kopen šŸ˜‰

Dit zijn de 6 beste wasmiddelen voor baby’s van 2024:


1. Persil Sensitive baby wasmiddel

Persil sensitive gel is gemaakt met amandelolie en natuurlijke zeep. Dit is goed voor de huid van je baby. Ook dit product is dermatologisch getest en bevat geen kleurstoffen. Dit minimaliseert irritaties en allergische reacties van je baby op het wasmiddel. Wij raden je aan om eerst te wassen op hoge temperatuur voor gebruik. Zo dood je de eventuele chemicaliƫn en bacteriƫn. Het is zeer geschikt tegen vlekken. Wij vonden het een zachte, fijne geur hebben. Deze wasmiddel is geschikt voor gekleurde, witte en fijne was en voor alle textielsoorten. Licht gekleurde was en donkere was kun je het beste apart wassen om er zeker van te zijn dat de kleur mooi blijft. Al met al raden wij deze wasmiddel zeker aan voor je baby

Zet een prijsmelding voor Persil Sensitive baby wasmiddel


2. Ariel Baby vloeibaar wasmiddel

Ariel Baby is wellicht een prima optie om al je babykleertjes in te wassen. Omdat Ariel een zachte formule gebruikt, voelen de kleertjes na het wassen weer zacht aan op de gevoelige huid van de baby. Dus na het lezen van deze blog weetje dat het belangrijk is dat een wasmiddel dermatologisch is getest, net als deze wasmiddel. Doe de voorbehandelijksdop in de trommel van je wasmachine op de kleertjes voor het beste resultaat. Dankzij de voorbehandelings dop is het zelfs sterk genoeg voor moeilijke vlekken zoals babyvoeding. De aanbevolen dosering is 65 ml. Je baby zal blij zijn met deze wasmiddel šŸ™‚


3. Le Chat Baby wasmiddel

Le Chat Baby is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en kinderartsen. Deze wasmiddel is bestemd voor baby’s met erg gevoelige baby huid. Omdat het speciaal gemaakt is voor gevoelige huid, is het niet gelijk slecht voor vlekken. Dit product werkt heel goed tegen de standaard vlekken die baby’s maken. Dus heeft jouw baby veel last van gevoelige huid? Dan is dit de beste wasmiddel voor jouw baby. Le Chat Baby is goed voor 240 wasbeurten dit staat gelijk aan ongeveer een kwartaal.

Zet een prijsmelding voor Le Chat Baby Wasmiddel


4. Nellie’s Waspoeder Baby wasmiddel

Nellie was ooit een echt persoon die in canada woonde. Ze hield heel erg van groen en van de natuur daar is deze waspoeder dus ook op gebaseerd. Nellie wasmiddel is dus een natuurlijke en biologische afbreekbare wasmiddel. Helaas is dit product nog niet heel bekend in Nederland omdat het alles heeft wat het beste is voor je baby. Het is dan ook PH-neutraal en hypoallergeen. Ideaal voor een schone was en voor een betere milieu.

Zet een pijsmelding voor Nellie’s Waspoeder


5. Neutral 0% Parfumvrij Kleur Capsules

Dit zijn momenteel de beste parfumvrije wasmiddel capsules van dit moment. Met een capsule hoef je nooit meer na te denken over hoeveel wasmiddel je in de wasmachine moet doen. 1 capsule is genoeg voor een volle wasmachine. Dat is niet de enige voordeel van deze wascapsule voor de baby. Neutral heeft deze waspod namelijk speciaal gemaakt voor mensen met een gevoelige huid (ook voor baby’s dus).

Met deze waspods voor je baby, is geĆÆrriteerde huid en allergische reacties verleden tijd. En ook nog eens geen geknoei, zoals je met vloeibaar wasmiddel hebt!


6. Baby reus gel wasmiddel

Baby reus heeft voor 1 jaar bij ons op nummer 1 gestaan, helaas was het product niet meer te vinden in de winkels. Daarom hebben wij het nu op nummer 6 gezet. Mocht het linkje hier onder het toch weer doen, dan heb je erg veel geluk. Baby reus gel is een vloeibaar wasmiddel die ongeparfumeerd is. Deze baby wasmiddel bevat een hypoallergene formule en is dermatologisch getest, speciaal ontwikkelt voor de gevoelige huid van je baby dus! Wat leuk is voor de ouders, is dat het 1800 babykleertjes stralend schoon wast voor maar een lage prijs. Daarom ook de slogan van Witte Reus, wast een berg, kost een beetje. Dit is wat ons betreft de beste wasmiddel voor je baby.


Baby kleding wassen?

Nu je weet wat de beste wasmiddelen zijn voor je baby, wordt het ook belangrijk dat je weet hoe je het beste de baby kleding kunt wassen. Stel je voor, je koopt nieuwe babykleertjes deze zijn super mooi en je wilt ze gelijk passen want ze zijn zo schattig! Niet doen dus, want hierdoor kan de huid van je baby geĆÆrriteerd raken. Was eerst de kleren en trek ze dan pas aan. Zo zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het wassen. Ik zal hieronder een paar tips geven zodat jij straks de kleding van je baby kan wassen als een pro met het beste wasmiddel natuurlijk šŸ˜‰


Tip 1: Was altijd de kleding voor gebruik

Gelijk een belangrijke tip. Voordat je je baby kleren aantrekt was ze altijd voor gebruik. Dit is belangrijk omdat er in de productie van babykleding vaak schadelijke stoffen met hormoonverstoorders wordt gebruikt om de kleren kleur te geven bijvoorbeeld. Hormoonverstoorders kan gevaarlijk zijn voor de vruchtbaarheid van je baby. Wassen dus maar.


Tip 2: Maak de wasmachine schoon

Je stopt waarschijnlijk veel vuile was in de wasmachine. Het is daarom dus ook niet vreemd dat ook de wasmachine soms schoongemaakt moet worden. Dit kun je heel gemakkelijk doen voordat je de baby kleding gaat wassen. De wasmachine maak je schoon door het op 90 graden te laten draaien zonder kleding.


Tip 3: Was op een hoge temperatuur

Zoals ik al eerder heb geschreven is het beter voor het milieu om te wassen op een lage temperatuur maar voor je baby is dat juist niet goed. Bacteriƫn kunnen niet tegen hitte dus die gaan hierdoor dood. Kijk wel goed op de label van de kleding tot welke temperatuur je kunt wassen.


Tip 4: Was niet met een wasverzachter

Ook in wasverzachters zitten stoffen die de huid van je baby kunnen irriteren. Er zitten namelijk kleur – geurstoffen in die dit veroorzaken. En zeker niet de eerste maanden. Maar goed ik heb je het beste wasmiddel voor een baby al gegeven šŸ™‚


Tip 5: Sorteer je was

Je wilt natuurlijk dat de kleren die je gekocht hebt ook een mooie kleur behouden, toch? Met sommige kleuren is het opletten zoals rood, rood is gevaarlijk als je het met lichte kledij wast bijvoorbeeld.


Tip 6: Strijken

Dit is misschien overbodig, maar als je er zeker van wilt zijn dat alle slechte bacteriƫn dood zijn, kun je dit nog doen. Strijk altijd binnenstebuiten zo blijft de kleding mooi.


Zo, ik hoop dat je flink wat hebt geleerd van dit stuk tekst. Je weet nu wat de beste wasmiddel is voor een baby en hoe je de kleding het beste kunt wassen. Ben je nou nog niet klaar met lezen? Dan heb ik ook nog een lijstje gemaakt met het beste wasmiddel van 2024 voor volwassen. Die kun je hier lezen. Veel plezier en succes met de kleine!

Was dit artikel behulpzaam?

1 gedachte over “Beste wasmiddel voor baby”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven