Ariel 3in1 pods original voor welke was is het?

Voor welke was is de Ariel 3in1 pods nou geschikt? Dit is een vraag die ik erg vaak krijg. Daarom heb ik contact gezocht met Ariel zelf om deze vraag aan hen te stellen. Ik heb hier een (hopelijk) mooi artikel van gemaakt dat jullie hier kunnen lezen. Laten we eerst een kijken naar wat Ariel3in1 pods nou eigenlijk is.


Wat is Ariel 3in1 pods original?

Waarschijnlijk weet je al wat Ariel 3in1 pods is, maar toch wil ik het even gezegd hebben. Ariel 3in1 pods is een wascapsule die gemakkelijk te gebruiken is om de was te doen. Je gooit de wascapsule in de wasmachine en de pods doen de rest. Maar voor welke was kun je dit nou eigenlijk allemaal gebruiken? En waarvoor staat die 3 in 1?


Voor welke was gebruik je Ariel 3in1 pods original?

Nou daar zijn we dan. Ariel 3in1 is echt een wonder wasmiddel. Je kunt het namelijk gebruiken voor zowel de witte was als de gekleurde was (bonte was). Ariel pods original is meer bestemd voor de witte was, maar je kunt het ook gebruiken voor de gekleurde was. In Ariel Original, Alpine en de Fresh Sensations +Active zit namelijk optisch bleekmiddel. Als je echt een wasmiddel wilt van Ariel voor de gekleurde was, dan kun je het beste Ariel pods Kleur & Style gebruiken. Daar zit namelijk geen optisch bleekmiddel in.

Optische bleekmiddel is trouwens niet een bleekmiddel. Het zorgt er namelijk niet voor dat je gekleurde was ineens gebleekt wordt. Het absorbeert UV licht van de zon, waardoor wit witter lijkt door het toevoegen van de Brigtheners. Als je echt de zwarte was wilt doen, dan kun je het beste Ariel vloeibaar gebruiken.

Alle varianten van de Pods zullen je was schoonmaken, zowel de gekleurde was als de witte was. Ze geven je was ook een beschermende laag, daardoor is het vuil makkelijker te verwijderen uit de was. De Pods zien er daarom ook hetzelfde uit alleen de ingrediënten kunnen per Pod verschillen.

Ik zal hieronder even een tabelletje maken zodat je het nog begrijpt. Dit is welke was je kunt draaien met Ariel:

 • + = Het is erg geschikt
 • – = Je kunt het gebruiken
 • # = Het is niet bedoeld om hier mee te wassen.
Welke was soort?OriginalAlpineFresh Sensations +ActiveVloeibaarKleur & Style
Zwarte was####
Gekleurde was+
Witte was+++

Waar voor staat die “3in1”?

Staat 3in1 dan ook voor welke was je met Ariel 3in1 pods kunt draaien? Nee. 3In1 staat weer voor net wat anders. Het heeft namelijk niet te maken met welke was je hiermee kunt doen maar wat het doet. Dit is namelijk waarvoor die 3in1 staat.

 1. Wast schoon
 2. Verwijdert vlekken
 3. Laat stralen

Wat ons betreft klinkt 3in1 dus meer als een marketing truckje. Maarja… Het wast wel inderdaad schoon, verwijdert vlekken en laat stralen. Zoals elk wasmiddel eigenlijk zou moeten doen.


Waar kan ik Ariel 3in1 pods original goedkoop halen?

Nu je weet welke was je kunt draaien met Ariel 3in1 pods wil je het natuurlijk direct halen. Wij raden je aan om eens op Bol.com te kijken naar Ariel. Hier vind je namelijk vaak voordeel pakketten die best goedkoop zijn. Ik zal hieronder een knop maken voor een goedkoopvoordeel pakket. Je kunt trouwens op onze website ook kijken naar wanneer de prijs van Ariel 3in1 pods orinial het goedkoopst was. Op onze site kun je ook een prijsmelder maken zodat je nooit meer de korting mist. Dat kun je hier doen.


Ik hoop dat ik hiermee jullie vragen heb kunnen beantwoorden. Mocht je nog meer vragen of opmerkingen hebben over wasmiddelen laat het dan vooral achter in de reacties hieronder. Ik zal mijn best doen om ze te beantwoorden.


Bekijk ook: De beste waspods van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

15 gedachten over “Ariel 3in1 pods original voor welke was is het?”

 1. Ik ben blij met dit artikel! Er is me veel duidelijk geworden. Maar toch vreemd dat hebt niet zo duidelijk op de verpakking staat.
  Dank je wel voor het delen.

  1. Ik vind het heel dom dat er niks over op de verpakking staat. Ik dacht dat het voor hoof wasmiddel en wasverzachter was. In reclame wordt er ook niks over uitgelegd. Ik heb het een keer gebruikt in de veronderstelling dat wasverzachter erin zat maar vond het niet goed en koop het niet meer. Nu lees ik dat er geen wasverzachter in zit. Oei ik denk dat heel vee mensen het niet kopen omdat niemand weet wat het nou eigenlijk is

  2. Hallo we hebben een nieuwe wasmachine gekocht en dit is er eentje uit de betere klasse..echter werd ons medegedeelt om bij lagere temperaturen geen was pods te gebruiken daar het plastic niet vergaat en de trommel vast kan lopen enkel de was pods bij 90 graden gebruiken.nu snap ik het even niet meer omdat men dus volgens de reclames over was middelen juist naar zeer lagere was temperaturen wil gaan uiteraard met gebruik van de was pods..wie kan ik nu geloven..

   1. Jorian Jumelet

    Waspods horen gewoon op een lage temperatuur te vergaan. Ik neem dus aan dat dit ook voor je wasmachine geldt. Echter als de wasmachine fabrikant zegt dat je dit beter niet kunt doen, dan zou ik daar naar luisteren. 🙂

   2. Helemaal waar wat de verkoper heeft verteld…
    Dat het niet oplost komt omdat veelal de machine te vol word gepropt, daardoor kan je was niet goed door de trommel bewegen en de pod dus ook niet, je was word er ook niet schoon van. Wil je op save gaan stop je pod dan in een lingeriezakje of in de teen van een panty of sok.
    😊

 2. Dank voor het artikel inderdaad! Ik heb alleen een vraag, kun je met Pods ook het voorwasprogramma gebruiken of alleen het hoofdwasprogramma?

 3. Dit is een heel duidelijk artikel.
  Er zijn zoveel wasmiddelen te koop dat je soms geen keus kunt maken.
  Ik heb het artikel goed door gelezen en mijn keus is gemaakt.
  Mijn was is mooi schoon.
  De pods werken fantastisch en de was ruikt lekker fris.
  Bedankt voor de heldere omschrijving.
  Met vriendelijke groet ,
  Tonny Bal ,Roosendaal

  1. Mag ik dan vragen wat u voor de donkere was gebruikt want daar ben ik nog steeds niet zo uit. Die was krijg ik gewoon niet lekker ruikend.

   Met vriendelijke groeten,
   Clair

 4. Je kunt beter apart de wasverzachter in het aparte bakje doen, dan neemt het spoelwater dit mee ipv in de pods die dan de was hebben schoongemaakt

 5. Ik gebruik al jaren de pods, maar er komen steeds meer ‘smaken’ bij, dus werd ik er gek van welke ik moet nemen. Ik had altijd de original voor de 60 en 90 graden was en de colour voor de 30 en 40 graden was. Simpel, maar nu staan er tig soorten en je kunt aan de binnenkant van de pods het verschil al helemaal niet zien. Maar wat ben ik blij met uw uitgebreide informatie. Dank dank!

 6. Ontzettend handig, deze informatie!! Had ze gekregen bij Kruidvat, geloof ik….en dacht aanvankelijk dat het afwastabletten waren (verpakking was dicht ;-)….Daarna heeft het tijden bij de wasmachine gestaan. Ontzettend suf dat ze er niet bij zetten waar het voor is. Heel fijn dit artikel hoor, dank je wel voor het delen van de info!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven