Beste wasmiddel voor wol

In dit lijstje heb ik onderzocht wat nou eigenlijk het beste wasmiddel is voor wol. Veel mensen dragen tegenwoordig wollen kleding. Dit komt omdat het niet alleen een trend is maar ook super handig! Wol is namelijk biologisch en warm in de winter, koud in de zomer. Bekijk altijd voor het wassen wat het etiket zegt. Is het beter om het in de wasmachine te stoppen of met de hand schoon te maken? Dit zijn de beste wasmiddelen voor de wollen kleding.


1. Robijn wol en fijn wasmiddel

Dankzij de formule die Robijn gebruikt, is Robijn wol en fijn wasmiddel speciaal gemaakt voor wol, zijde en fijne was. Je kunt dit product gebruiken voor zowel hand als machine was, wat super fijn is voor als er iets hierover in het etiket staat. Verfrissend is het zeker, zelfs voor de meest kwetsbare kledingstukken. Robijn houd je wol langer mooi.


2. Coral Wool & Silk wasmiddel voor wol

Coral wool & silk heeft een speciaal wasmiddel bedacht. Deze wasmiddel is zo gemaakt dat het zelfs de moeilijkste kledingstukken kan wassen zoals wol en zijde. Na een wasbeurt voelt je kleding weer super zacht aan, was na was. Waarschijnlijk vind je dit ook een van de beste wasmiddelen voor je wol.


3. Ecover Delicate Wolwasmiddel

Misschien heb je wel ooit van Ecover gehoord maar het is nog niet zo’n bekende merk. Ecover Delicate wol is zoals de naam al zegt zeer geschikt voor wol. Het merk staat dan ook voor eco en biologisch. Na het wassen heeft je kleding weer een frisse geur van plantaardige oorsprong. De fles is wel vrij groot dus als tip, giet het wasmiddel over op kleinere flesjes dan is het iets makkelijker in gebruik.


4. Dreft wol vloeibaar wasmiddel

Je lievelingskleren draag je waarschijnlijk was en draag je waarschijnlijk het vaakst. Kleding lopen dan snel het risico om te slijten. Dreft heeft hiervoor een formule gemaakt die goed is voor zowel het weefsel van je kleding en de kleuren. Daardoor kun jij langer genieten van je lievelings kledingstuk. Dreft maakt ook je kleding lekker zacht zodat het extra lekker gaat zitten. Het is een ideaal wasmiddel om wol te wassen.


5. Woolite Wol & Zijde wolwasmiddel

Woolite verzacht de kledingstukken al na 1 wasbeurt. Dit wasmiddel is gemaakt van kokosmelk. Het maakt niet alleen maar je wollen kleding schoon, maar het maakt de vezels ook weer elastischer. Waardoor je kleding weer als nieuw aanvoelt. Ook voorkomt het pluizen in je kleding. Wij zijn heel tevreden over Woolite. Wat fijn is is dat het niet zo’n groot prijskaartje heeft.


Wol wassen hoe doe je dat?


Zo nu weet je hopelijk welk wasmiddel je moet gebruiken voor je wolwas. Veel mensen vragen zich af hoe je nou het beste wol kunt wassen, dus het leek mij leuk om jullie hier een aantal tips over te geven. Ik hoop dat je hier uiteindelijk iets aan hebt.


Tip 1: Gebruik de juiste wasmiddel

Let erop dat als je wol gaat wassen je altijd de juiste wasmiddel gebruikt. Verkeerd wasmiddel kan namelijk het kledingstuk slopen en dat lijkt me nou niet de bedoeling, toch? In dit lijstje zijn sowieso alleen maar goede wasmiddelen voor de wol.


Tip 2: Etiket lezen van je wollen kledingstuk

In het etiket staat het wasvoorschrift, zo weet je op welke temperatuur je maximaal kunt wassen zonder dat de kleding krimpt. En of je het beste de wasmachine kunt laten draaien of dat je toch zelf moet gaan schoonmaken.


Tip 3: Laat je kleding opfrissen

Begint je kleding te stinken? Hang je was dan op. Je kunt er voor kiezen om het buiten te laten luchten maar het beste is na het douche. Dan trekt de frisse damp in je kleding.


Tip 4: Wollen kleding wassen met de hand

Ben jij er nou achter gekomen dat het beste is om je kledingstuk te wassen met de hand? Dan ga ik je nu uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. Leg je kleding in een emmer of teiltje met water onder de 30ºC. Gebruik dan een klein beetje wasmiddel dat speciaal gemaakt is voor wol. Als je klaar bent met wassen spoel het dan uit in water met dezelfde temperatuur. Met een eetlepel natuurazijn kun je het mooi laten glanzen. Na het uitspoelen kun je het water lichtjes uitknijpen (niet wringen).


Tip 5: Verwijder vlekken uit je wollen kleding

Dit is vaak lastig, maar gelukkig bestaat er een wondermiddel speciaal hiervoor. Dit wondermiddel heeft de naam Ossengalzeep. Dit stukje zeep is afbreekbaar dus ook nog eens goed voor het milieu. Maak het stukje zeep nat en wrijf het dan over de vlek herhaal dit een paar keer. Is de vlek nou nog steeds een beetje gelig? Leg het kledingstuk dan in de zon, hierdoor verbleekt de vlek. Ik zal hieronder een link maken naar dit wondermiddel.


Tip 6: Wol wassen in de wasmachine

Is het beter voor je kledingstuk om het te wassen in de wasmachine, of vind jij dit toch fijner? Voordat je het erin doet stel je wasmachine goed in. Stel je wasmachine in op wolprogramma. De temperatuur mag nooit warmer zijn als 30ºC kouder is zelfs nog beter. Zet de toerenteller zo laag mogelijk maximaal 600 toeren. Mocht er nog veel vocht in je kleding zitten doe dan breng dan je kledingstuk in vorm en leg het tussen 2 handdoeken, laat het dan nu drogen.


Kun je wol wassen met een wasverzachter?

Het is beter als je geen wasverzachter gebruikt. Een wasverzachter brengt namelijk een laagje om de vezels van het wol waardoor het zijn werking verliest. Je kunt wel 1 eetlepel natuurazijn gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je kleding weer mooi gaat glanzen.


Dit was het artikel over het beste wasmiddel voor wol. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Weet je dat je hieronder ook reacties kunt zetten? Laat mij maar weten hoe het is gegaan 😉

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven