Beste wasdroger 2024

Weet je niet zeker welke wasdroger het beste is om te kopen? Wij helpen je bij het kiezen van de juiste droger, en vertellen je alles wat je moet weten.

Met de winter voor de deur is de kans groot dat je niet langer van de zon kunt profiteren om je kleren te drogen, dus misschien is het nu gewoon tijd om in een wasdroger te investeren. Zonder twijfel geeft het drogen in de zon een aangename geur af aan kleding, maar het maakt het ook stijf en zeer moeilijk om te strijken. Een wasdroger is echter in de helft van de tijd klaar en laat je kleding grotendeels rimpelvrij achter, en dat betekent minder strijken.

Zoals bij de meeste grote huishoudelijke apparaten kan het kiezen van de juiste wasdroger een raadselachtige beslissing zijn. Er zijn veel verschillende merken, prijsklassen en functies om rekening mee te houden, je zou inderdaad eeuwen kunnen besteden aan het vergelijken van de machines, alleen al van één fabrikant.

Nou, je hoeft je geen zorgen te maken, want we hebben dit onderzoek al voor je gedaan. We hebben de diverse modellen van elke afzonderlijke fabrikant doorzocht. We hebben de verschillende modellen nagekeken, honderden beoordelingen van gebruikers en beroepsmatige gebruikers gelezen en een overvloed aan voorbeeldfilmpjes bekeken. Hier is onze beslissing tot stand gekomen.

Op deze pagina vindt je de wasdrogers die we het meest hebben aanbevolen. Ook vind je hier handige aankoop links naar de beste prijzen die we hebben gevonden.

De beste wasdrogers om te kopen in 2024


1. AEG T8DE84ES – 8000 serie wasdroger

De beste gemiddelde wasdroger van 2024

Als je op zoek bent naar een uitstekende trommel van 8 kg en een warmtepompdroger met een scherpe prijs, dan is deze wasdroger een stap in de goede richting. Deze wasdroger gaat verder dan zijn plicht is. Het is weliswaar niet het meest energie-efficiënte model, maar het is een zeer degelijke technische plaat voor de prijs.

SensiDry zou vocht uit stoffen halen, waarvan de temperatuur de helft lager is dan die van andere modellen. Zo worden uw stoffen niet tot op een centimeter van hun leven gedroogd. De ProSense-technologie detecteert ondertussen het vochtgehalte tijdens de droogperiode en beëindigt de droogtijd indien nodig, waardoor je een kleine hoeveelheid energie bespaart op je energierekening.

De tien primaire droogprogramma’s van de AEG 8000 Serie bevatten alle belangrijke drogingsprogramma’s. Deze programma’s zijn geschikt voor alle bekende basisproducten, zoals katoen, gemengd, kant, zijde, strijkijzer, beddengoed, sportkleding en dekbedovertrekken. Zijn draaiknop en touchscreen-interface met één draaiknop is ook een handig hulpmiddel om te gebruiken, waardoor je niet voortdurend naar het handboek hoeft terug te grijpen. Het is toevallig ook één van de best uitziende modellen op de markt.

 • Droogcapaciteit: 8 kg
 • Energielabel: A++
 • Warmtepompdroger
 • Geluidsniveau: 66 dB

2. Miele TDA 150 C – Condensdroger

De beste kwaliteit Condens wasdroger met een prijs van minder dan € 750,-.

Als je altijd al graag een Miele wilde, maar het budget niet verder kon verhogen dan €750, overweeg dan dit hoog gewaardeerde instapmodel.

Omdat de TDA 150C van Miele afkomst is, kan je er zeker van zijn dat de TDA 150C jarenlang betrouwbaar draait en uitblinkt in wat hij moet doen. In feite zijn er slechts drie beperkingen die het vermelden waard zijn. Ten eerste is de trommel slechts geschikt voor 7 kg, dus het kan moeilijk zijn om extra grote ladingen te verwerken. Op de tweede plaats heeft hij ondanks het schitterende formaat, geen raam. Dat doet de machine op uiterlijk vlak geen goed. Het ontbreken van een raam is nauwelijks een reden om het te vermijden, er is immers niet veel te zien. Ten derde, de machine heeft alleen een B-classificatie voor energiezuinigheid en dat kan leiden tot een iets hogere elektriciteitsrekening.

Hier is het goede gedeelte. Laten we beginnen met het Perfect Dry-systeem. Terwijl andere drogers ruwweg het algemene vochtgehalte in kleding berekenen voordat het programma wordt beëindigd, gebruikt deze droger minerale sensoren om het calciumgehalte van het plaatselijke water (hard of zacht) nauwkeurig te meten. Vervolgens wordt de juiste droogtijd gekozen. Volgens Miele zorgt deze hightech methode ervoor dat elke wasbeurt perfecte resultaten oplevert.

Ondertussen, zullen degenen die houden van een lekkere geur, de FragranceDos functie van deze wasdroger waarderen. Laad gewoon een van de vijf verschillende geurcapsules in een portaal net achter de trommel deur en je kleren komen er rooskleurig uit. Bovendien zou de geur tot vier weken blijven hangen.

Naast de gebruikelijke selectie van droogprogramma’s, zoals automatisch, katoen, textiel, wol, minimaal strijkijzer, etc. is er nog iets heel moois aan deze machine, namelijk dat deze ook een afvoer voor afvalwater heeft. Dit betekent dat het niet nodig is om het waterreservoir ooit te legen.

 • Droogcapaciteit: 7 kg
 • Energielabel: B
 • Condensdroger
 • Geluidsniveau: 63 dB

3. Beko DS73311BXBD – Warmtepompdroger

Het Turkse merk Beko is gespecialiseerd in budgetmachines die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Bepaalde Beko-toestellen zijn namelijk voorzien van de functies die je zou verwachten in machines met een dubbele prijs. Ze zijn misschien niet zo goed gemaakt als Duitse merken als Miele, Siemens en Bosch, maar de steeds groeiende groep gebruikers van het bedrijf lijkt over het algemeen zeer tevreden met hun aankopen.

De gebruikers hebben een uitstekende droogtijd met deze machine opgemerkt en zijn over het algemeen zeer tevreden met hun aankoop. De wasdroger is eenvoudig in gebruik en presteert zeer goed. Met zo’n lage prijs-kwaliteit verhouding, zou ik deze zeker in huis halen.

 • Vulgewicht: 7 kg
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Energie label: A+
 • 15 wasprogramma’s

4. Samsung DV90N8289AW/EN wasdroger

De beste warmtepompdroger voor energie-efficiëntie van 2024

Geen enkel groot huishoudapparaat gaat ooit een prijs winnen voor zijn uiterlijk, maar de Samsung DV90 komt in de buurt. De energie label is zeker beter, wat op lange termijn zou moeten neerkomen op lagere kosten.

De sensor beladen DV90 wordt geleverd met een indrukwekkende reeks van functies, met inbegrip van een handige indicator die je vertelt wanneer je het waterreservoir moet legen (met andere machines moet je de container er letterlijk uit trekken en het gewicht voelen), een reservoirs van OptimalDry-sensoren die het vochtigheidsgehalte van kleding meten en een AirWash-functie die versleten hemden in drie keer verfrist. Het is ook voorzien van een smartphone-diagnosesysteem dat problemen in een vroeg stadium detecteert en zelfs in staat is om de machine op afstand te bedienen.

Dit is een fantastische machine op alle fronten, het is een energiezuinige en gemakkelijk te gebruiken machine. De kristalblauwe deur van de ruime 9 kg grote trommel is misschien wel het mooiste uitziende deur op de markt.

 • Energielabel: A+++
 • Vulgewicht: 9 kg
 • Warmtepompdroger
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • 14 wasprogramma’s

5. Zanussi ZDC8200NW – Condensdroger

Nog een top-notch budget wasdroger van het hoogste niveau

Dit is een hoogwaardige condensormachine die door veel gebruikers wordt geprezen om zijn snelle drogingsprestaties, ongeveer 90 minuten voor een kleine stapel zware handdoeken. De grote trommel heeft een capaciteit van 8 kg. De Zanussi wordt ook geleverd met een grote, omkeerbare deur voor eenvoudig laden.

Met een beoordeling van slechts B is dit niet het meest energie-efficiënte model hier, maar je kunt in ieder geval profiteren van de nachtelijke elektriciteitstarieven door gebruik te maken van de tijdschakelaar. Sommige gebruikers hebben hun bezorgdheid geuit over de bouwkwaliteit, de licht rommelige digitale interface en de slecht geschreven handleiding, maar de overgrote meerderheid is enthousiast over hun aankoop.

 • Droogcapaciteit: 8 kg
 • Energielabel: B
 • Condensdroger
 • Geluidsniveau: 66 dB

Ben je toevallig ook opzoek naar een wasmachine? Lees dan hier ons artikel voor de beste wasmachine.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven