Wasmiddel voor skikleding

In dit artikel gaan we kijken naar wasmiddel voor skikleding. Het wassen van skikleding vraagt om speciale wasmiddel. Vaak is skikleding namelijk waterdicht en niet elk wasmiddel is daar goed voor bestemt. De 2 bovenste wasmiddelen van dit lijstje zijn echt speciaal voor outdoor waterdichte kleding. De overige 3 zijn ook goed alleen dus niet speciaal gemaakt voor skikleding. Je kunt het beste milde wasmiddel gebruiken, die normaal gericht zijn op fijne was.

Verder geef ik je in dit artikel ook wat extra tips voor het wassen van skikleding. Die vind je onderaan de pagina.


Beste wasmiddel voor skikleding: Dit is onze top 5

Nu gaan we dan echt kijken naar onze top 5 beste wasmiddelen voor skikleding. Na een paar uur research en flink wat gelezen te hebben over wasmiddel voor skikleding, hebben we een top 5 samengesteld met de beste wasmiddelen voor skikleding. Doe er je voordeel mee.

Dit zijn de 5 beste wasmiddelen voor skikleding van 2024:


1. Nikwax Tech Wash wasmiddel voor skikleding

Zoals ik al dus eerder had vermeld is Nikwax tech wash speciaal ontwikkelde wasmiddel voor waterdichte skikleding. Het is de ideale wasmiddel voor al je skikleding. Deze wasmiddel zorgt er namelijk niet alleen voor dat alles weer lekker schoon is, maar het onderhoud ook nog eens de waterdichtheid van je skikleding.


2. Granger’s 2 in 1 Wash & Repel

Dit is ook een wasmiddel die speciaal is ontworpen voor waterdichte materiaal. Het wasmiddel is ideaal voor het wassen van skikleding op lage temperatuur, wat altijd aangeraden wordt. Ook deze wasmiddel zorgt ervoor dat je waterdichte kledingstukken goed onderhouden worden. Na het wassen kun je het beste je skikleding gaan strijken of is de wasdroger stoppen, zodat de waterdichtheid word geactiveerd.


3. Robijn Wol & Fijn Vloeibaar Wasmiddel

Als je waterdichte kleding hebt dan raad ik de 2 hierboven aan. Maar heb je geen waterdichte skikleding? Dan is dit de wasmiddel die je moet hebben! Dit is een milde wasmiddel die geschikt is voor je skikleding, natuurlijk is robijn wol & fijn ook direct bruikbaar voor andere kleding.


4. Woolite Wol & Zijde Wasmiddel 

Woolite is ook een prima wasmiddel voor je niet waterdichte skikleding. Het maakt je kleding weer lekker schoon en zacht. Ook word je kleding elastischer met deze wasmiddel wat erg prettig is. Ook zit er keratine in dit wasmiddel, wat er voor zorgt dat je kleding extra goed is beschermt tegen beschadigingen.


5. Ecover Wasmiddel voor skikleding

Ben je op zoek naar een wasmiddel voor je niet waterdichte skikleding en houd je van milieu vriendelijke producten? Dan is ecover het beste geschikt voor jou. Ecover staat bekend om zijn eco wasmiddel en gerecyclede plastic flessen.


Welk wasmiddel is het beste voor skikleding?

In onze top 5 staat Nikwax Tech Wash op nummer 1. Dit is een wasmiddel die speciaal is gemaakt voor outdoor kleding. Ideaal dus voor je waterdichte skikleding!

Hoe vaak moet je skikleding wassen?

Was je skikleding na elke wintersport. Zo gaan niet alleen de vieze geuren eruit, maar dit onderhoud ook je skikleding.

Hoe moet je skikleding wassen?

Lees altijd goed het etiket, hierin staat op welk temperatuur je kunt wassen. Zorg dat je wasmachine schoon is voor dat je gaat wassen. Zet je wasmachine op een milde stand zoals de fijne wasprogramma. En het drogen kun je het beste doen op een waslijn, dit komt de stof ten goede.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven