Slijm maken met wasmiddel

In dit artikel gaan we slijm maken met wasmiddel. We hebben veel gelezen en gezien over slijm met wasmiddel. Daarom leek het ons leuk om dit ook te proberen. Wij vonden het super leuk om samen te doen. En het resultaat? Een lekker mooi stuk slijm om mee te spelen.

Ingrediënten om slijm met wasmiddel te maken

  • Vloeibaar wasmiddel (10 ML)
  • Eetbare kleurstof, dit maakt de kleur van het slijm uiteindelijk (Het slijm wordt hier niet eetbaar van).
  • Een bak om in te mengen
  • Vloeibare lijm (125 ML), knutsellijm van de Hema bijvoorbeeld. Die kun je hier halen
  • Iets om te roeren, houd er rekening mee dat dit vies wordt
  • Veel plezier

Het is ook heel leuk om samen met iemand slijm te maken, bijvoorbeeld een vriend of een vriendin. Kinderen vinden het geweldig om samen slijm met wasmiddel te maken en er mee te spelen (volwassenen overigens ook).


1. Voeg lijm toe in de bak

Voeg alle lijm toe in een grote bak. Dit is de allereerste stap voor het maken van slijm met wasmiddel. Lijm zorgt ervoor dat alles bij elkaar blijft zodra je er mee gaat spelen.

2. Gooi het wasmiddel in het slijm bak

Doe wat vloeibaar wasmiddel in de bak. Het maakt niet zoveel uit of je wasmiddel kleur heeft, je kunt hier zelfs goed mee mengen later

3. Goed roeren voor mooi slijm

Meng de lijm en vloeibaar wasmiddel goed door elkaar. Dit kan best een tijdje duren, zet dus voor jezelf een timer van 5 minuten dan heb je het in ieder geval goed gedaan, toch?. Het is belangrijk dat de structuur niet te plakkerig is, als dit wel het geval is voeg dan nog extra vloeibaar wasmiddel toe.

4. Maak je slijm op kleur

Tijdens het roeren maken we het slijm op kleur. Heeft je wasmiddel al een kleur van zich zelf? Dan kun je dezelfde tint kleurstof toevoegen om de kleur te verstevigen, mengen is ook mogelijk. Wil je bijvoorbeeld Paarse slijm, voeg dan blauw toe aan je rode wasmiddel. Heb je een kleurloos wasmiddel dan kun je gewoon de kleurstof toevoegen. Dit is een van de leukste onderdelen, lekker kleuren!

5. Kneed het tot een goed stuk slijm

Handen met slijm van wasmiddel om de vingers. Slijm in blauw en roze kleuren

Na het roeren kun je gaan kneden. In het begin zal er misschien nog wat aan je vingers vast plakken, maar dit gaat snel over. Als je een tijdje goed hebt gekneed merk je dat je er al een beetje mee kan spelen.

6. Je slijm met wasmiddel is klaar

Heb je goed gekneed? Dan kun je nu spelen met je zelfgemaakte slijm van wasmiddel. Veel slijm plezier!


Tips & Tricks

  • Wil je geen plakhanden? Doe dan wat wasmiddel op je handen.
  • Is je slijm te plakkerig aan het worden? Doe dan nog wat vloeibaar wasmiddel erbovenop.
  • Vind je je slijm te droog? Extra lijm helpt hier mee.
  • Disco slijm kun je maken door glitters toe te voegen.

Welk wasmiddel voor slijm

Welk wasmiddel kun je gebruiken voor slijm? Je kunt alle vloeibare wasmiddelen gebruiken voor slijm, dus geen waspoeder. Wij zelf hebben Color reus gebruikt, hiermee hebben we slijm gemaakt en doen we de was mee. Ik zal hieronder een linkje toevoegen.

Wasmiddel voor slijm

Bij ons werkte Reus ideaal voor een mooi stukje slijm. Ook doe ik zelf hier de was mee. Het is gewoon op Bol te bestellen dus geen gesjouw na het winkelen.


Ben je toevallig ook op zoek naar het beste wasmiddel van 2024? Wij hebben een onderzoek gedaan en hebben hier het resultaat. Voor altijd schone was. Maar dit was alweer het einde van het artikel. Mocht je nog vragen hebben kun je die achterlaten in de reacties. Veel plezier met slijm maken met wasmiddel!

Was dit artikel behulpzaam?

1 gedachte over “Slijm maken met wasmiddel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven